Simptomele care te-ar putea face să crezi că ai gripă – Indică de fapt că urmează să faci atact de cord

Nu există aproape nicio asociere între o infecție gripală și un atac de cord. Sau cel puțin așa se pare. În timp ce prima este o infecție virală care atacă sistemul respirator, inclusiv nasul, gâtul și plămânii, cea de-a doua este o afecțiune cardiacă, care apare atunci când o parte a mușchiului cardiac nu primește suficient sânge.

Cu toate acestea, mulți au ajuns să enumere simptome care au fost confundate inițial cu gripa, care ulterior s-au dovedit a fi un atac de cord.

Într-una dintre poveștile de supraviețuire ale Asociației Americane a Inimii (AHA), Liz Johnson, o profesoară de matematică din clasa a șaptea, care nu a avut niciodată tensiune arterială sau colesterol ridicat și nu avea antecedente familiale de boli de inimă, a avut brusc simptome pe care le-a crezut a fi o gripă. Cu toate acestea, după ce a fost supusă mai multor teste, s-a constatat că suferise un atac de cord.

Multe alte astfel de cazuri au ieșit la iveală în trecut. Acestea fiind spuse, experții avertizează că nu trebuie să ia cu ușurință simptomele asemănătoare gripei, mai ales dacă acestea persistă sau apar împreună cu alte simptome cheie pentru un atac de cord.

CITEȘTE ȘI: Poți să știi dacă ai probleme cu inima: Testul simplu pe care îl poți face chiar la tine acasă

Greață

Greața și alte probleme gastro-intestinale sunt frecvente atunci când vine vorba de gripă. Ele pot fi însoțite de alte simptome, inclusiv febră mare, dureri de cap și musculare, tuse, dureri în gât și oboseală.

În mod similar, în cazul unui atac de cord, greața este din nou un simptom comun, în special în rândul femeilor. Acest lucru se datorează faptului că cardiomiocitele necrotice, ischemice și lezate din regiunile infartuate eliberează acid lactic, acid piruvic și alți metaboliți, potrivit experților. Acești metaboliți și acizi afectează receptorii periferici ai nervilor autonomi din regiunile infartuate, ceea ce duce la greață și vărsături cardiogene.

Amețeală sau vertij

Amețeala sau vertijul pot fi un semn de atac de cord sau de accident vascular cerebral. Poate fi, de asemenea, un semn de infecții virale, cum ar fi gripa. Este posibil ca cineva să nu se simtă în elementul său și să aibă o durere de cap persistentă. Dar, în timp ce gripa poate fi gestionată acasă, dacă simțiți că este un semn de atac de cord, solicitați imediat ajutor medical. Din nou, cel mai bun mod de a face diferența este de a fi atent la alte semne revelatoare ale unui atac de cord, cum ar fi dificultăți de respirație, extremități umflate, oboseală frecventă sau dureri în piept.

Frisoane sau transpirație abundentă

Transpirațiile reci sau frisoanele pot fi unul dintre primele semne ale unui atac de cord. Dacă acestea apar aproape imediat după ce ați avut dureri toracice extreme, dificultăți de respirație și palpitații cardiace, atunci cel mai bine este să solicitați imediat ajutor medical de urgență. Cu toate acestea, a avea transpirații reci poate însemna și gripă. Cel mai probabil veți avea dureri musculare și perioade de frisoane și transpirații, în timp ce febra apare și dispare.

Respirație îngreunată

În cele mai grave cazuri de infecție gripală, pot apărea dificultăți de respirație sau dificultăți de respirație, alături de dureri în piept, amețeli și convulsii. Totuși, acestea sunt rare în majoritatea cazurilor. În cazul unui atac de cord, scurtarea respirației este un semn clasic. Se pot resimți dureri în piept, se pot simți amețeli și, de asemenea, se poate leșina.

Oboseală sau letargie

Ar putea exista mai multe motive care stau la baza oboselii sau a unei senzații generale de oboseală. Cu toate acestea, cel mai îngrijorător motiv din spatele oboselii este un atac de cord. Un atac de cord poate provoca epuizare din cauza stresului suplimentar asupra inimii, mai ales atunci când aceasta încearcă din greu să pompeze sângele. Pe de altă parte, oboseala bruscă și excesivă este unul dintre primele simptome ale gripei, care poate apărea înaintea altor simptome. Experții vă sfătuiesc să vă vizitați medicul dacă aveți alte simptome asociate unui atac de cord.

CITEȘTE ȘI: Cum să NU te îmbolnăvești de gripă în propria casă: Regulile simple la care trebuie să ții

Efectuați regulat un control la inimă

Conform AHA, „un aspect important al scăderii riscului de boli cardiovasculare, numite și boli coronariene (BCA), este gestionarea comportamentelor de sănătate și a factorilor de risc, cum ar fi calitatea dietei, activitatea fizică, fumatul, indicele de masă corporală (IMC), tensiunea arterială, colesterolul total sau glicemia”.

Dar, pe lângă controlul asupra stilului de viață, este important să vă supuneți unor controale regulate. Printre acestea se numără: electrocardiografia (ECG sau EKG), testul de efort cardiac de efort, ecocardiografia sau ecocardiografia de efort, angiografia coronariană CT (CTA) și altele.

În plus, AHA recomandă verificarea regulată a tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

Cum să preveniți o infecție gripală?

La fel ca și COVID-19, o infecție gripală este contagioasă și se poate răspândi în timp ce vorbiți, strănutați, tușiți sau orice alte activități care permit eliberarea de picături de aerosoli contaminați.

Acestea fiind spuse, purtarea măștii, menținerea distanței sociale joacă un rol esențial în limitarea răspândirii virusului. De asemenea, respectarea unei igiene corespunzătoare a mâinilor poate preveni transmiterea germenilor și a virusurilor. de asemenea, vă puteți face vaccinul antigripal anual pentru a reduce riscul de îmbolnăvire severă.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro